Kjole med flæser

-og Masha og Bjørnen

 

Her er en beskrivelse af, hvordan jeg tilføjede flæser til en kjole med mønster fra MiniKrea.

Som tidligere nævnt, er jeg ret vild med flæser og forsøger, så tit som muligt, at få en flæse eller to med i det tøj jeg laver. Min datter er vild med “Mascha og Bjørnen”, så da jeg så stoffet hos KreStoffer, var der ingen tvivl i mit sind; her var et stykke stof som havde potentiale til, at blive til én af ynglingkjolerne. Kjolen her er syet i str.98. Når jeg har valgt at sy i bomuldsjersey og ikke i fast stof, som mønsteret ellers er lavet til. Når kjolen syes i bomuldsjersey, eller et andet stykke stof med stræk, kan man lægge bagstykket til fold og dermed få hele bagstykke i et stykke. Før jeg begynder på mine flæser, har jeg klippet ærmer, for- og bagstykke efter mønsteret og syet alle sømmene sammen, dog er ærmerne ikke syet i endnu. Nu kan jeg gå i gang med flæserne!

 

Jeg har foldet et stykke mønsterpapir dobbelt og tegnet en halv flæse. Så har jeg foldet papiret ud igen, og voila: et styks flæse (inklusiv 1 cm sømrum).  Nu er mønsteret lige til at lægge oven på stoffet, husk at klippe to flæser.

 

Nu skal flæsens oplægning syes med 1 cm sømrum, husk at gøre det på begge flæser. Alternativt kan man også sy en rullesøm på en overlocker.

 

Sy ombukket med tvillingenål, husk at sæt nålen i midterposition. Sy begge flæser.

 

Skift til enkel nål, husk den skal passe til stoffet, i dette tilfælde bruger jeg en strechnål, og sy en rynketråd på den buede side af flæsen. Sy 0,5 cm fra kanten med længst mulig stinglængde. Gør det samme på den anden flæse.

 

Læg flæsen foran dig og glæd dig over, at du er mega tæt på at have en kjole med flæser. Når du er klar til, at arbejde videre, finder du midten af flæsen og markerer den med en knappenål.

 

Sæt flæsens markeringen fast ved skuldersømmen.

 

 

Foran lader jeg flæsen stoppe 4 cm før ærmegab, på bagstykket sætter  jeg flæsen lt ned til ærmegabet.

 

 

Sæt knappenåle, så flæsen er sat fast på skuldersømmen. Træk nu i rynketråden, så flæsen kommer til at passe med skulderen.

 

Sæt flere knappenåle til at holde flæsen på plads når den, lige om lidt, skal syes fast på kjolen.

 

 

Sy flæsen fast til kjolen og tag derefter alle knappenålene ud.

 

Nu er det igen blevet tid til, at nyde flæserne et øjeblik, inden ærmerne skal syes i. Når du når så langt, skal du folde flæsen ind, som den lå da den blev syet fast på kjolen, derefter kan du nemt og smertefrit montere ærmet på kjolen.

 

Rigtig god fornøjelse!

Hvis du vil se hvordan jeg har syet kjolen til dukken, så tryk her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.