Flaskegarn, bæredygtigt net og Dipdye!

Mandag aften mødte jeg forventningsfuld op til hækleaften på Nyborg Husflidskole. Karen Klarbæk skulle stå for undervisningen og havde medbragt sine tre garner: økologisk uld, økologisk bomuld og plastiskflaske garn.

Specielt plastikflaske garnet, fangede min opmærksomhed. Garnet er lavet af genbrugsflasker og er OEKO-TEX. Ideen om at genbrug affald er vildt fascinerende- og at man ovenikøbet kan lave nye slidstærke produkter ud af affaldet, er intet mindre end genialt!

Jeg erhvervede mig tre forskellige farver til at hæklet By C Gundersenssommermarkedsnet” i Dipdye. Jeg har hæklet nettet en lille smule bredere og stropperne lidt længere. Med tilladelse fra By C Gundersen, ligger jeg mine ændringer/farveideer til sidst i indlægget her.

Jeg har brugt: 2 nøgler Dark Rose, 4 nøgler Roseog 3 nøgler Light Rose.

Nettet hæklet med to tråde, hvilket gør det muligt at lave dipdye effekt, min sammensætning ser sådan her ud:

Omg. 1-8: 2tr. Dark Rose (DR)

Omg. 9-12: 1tr. DR + 1tr. ROSE (R)

Omg. 13-14: 2tr. DR

Omg. 15-17: 1tr. DR + 1tr. R

Omg 18-25: 2tr. R

Omg 26-30: 1tr. R + 1tr. Light Rose (LR)

Omg 31-37: 2tr. LR

Ved omg. 9-12 har jeg øget med en stgm pr omgang = 52 stgm

Ved omgang 26-27 har jeg reduceret til 50 stgm

Efter omg 32 har jeg hæklet en ekstra omg fm.

Hank: istedet for at springe 16 m over har jeg sprunget 17 m over og hæklet 94 lm og ellers fulgt opskriften resten af omg. På næste omgang har jeg, ved hanken, hæklet i”boblen” på undersiden af luftmaskerækken. På den måde bliver hanken ens på begge de lange sider (et af de fif jeg var få heldig at få af Karen Klarbæk👍). Jeg har undladt at hækle omg 36-38 og istedet hæklet videre rundt et par omgange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.