Sy en dukkekjole med flæser

Da jeg syede Kjole med flæser -og Mascha og Bjørnen til min datter, kunne der lige nå, at blive en kjole til hendes dukke også. Kjolen blev modtaget med stor begejstring, både den til hende selv, men også kjolen til dukken. Begge blev taget i brug med det samme og så er det jo alt arbejdet værd. Da jeg ikke havde et mønster til den dukken liggende, tilpassede jeg A-kjolen fra MiniKrea og herunder følger en kort beskrivelse.

 

 

Det første jeg gjorde var, at tegne den mindste størrelse i mønstret af ( uden sømrum). Derefter lagde jeg den op på dukken for, at se hvordan størrelsen passede (billedet til venstre). Da mønsteret både var for langt og bredt, foldede jeg mit mønster (billedet til højre).

Da mønsteret passede, klippede jeg delene i stoffet og syede skulder-, side og ærmesømme sammen.

 

 

Derefter lavede jeg mønsteret til flæsen: først lagde jeg et stykke mønsterpapir dobbelt, tegnede halvdelen af flæsen og klippede mønsteret ud.

Vil du se hvordan jeg syede flæsen på kjolen, så kig her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.